Een nieuwe blog om te delen over wat ik bedoel met bovenstaande titel.

Afgelopen weekend ben ik met mijn kinderen en hun partners gezellig een weekendje weggeweest naar een Landalpark heerlijk tussen de bossen. Wat is het toch fijn om samen weer even quality time te nemen en zo in die paar dagen te ontspannen door te wandelen, een spelletje én belangrijk een goed gesprek met elkaar.

Waarin iedereen zich open durft te stellen en zelfs kwetsbaar, wat zo mooi is. Hierdoor werd de ander ook weer eerlijk over zijn gedachten en gevoelens. Ik noem dat GOUD als dit zo kan onder elkaar zonder te veroordelen of aan te vallen. Het mag er gewoon zijn!

Maar wat heeft deze blog ‘Mini-me’ nu te maken met dit weekendje uit?

Ook in de gesprekken die we met elkaar hadden schuilde de neiging om klein te denken over ons zelf. Je zou kunnen zeggen dat je leeft vanuit een soort ‘Mini-me’ – een kleine versie van jezelf.

  • Je durft jezelf niet te laten zien
  • Je voelt je onzeker
  • Je hebt de neiging jezelf de schuld te geven als er wat misgaat
  • Je bent bang wat anderen ervan vinden als je iets nieuws wilt uitproberen

Zo blijf je dus in het klein denken vast zitten.

Dus is het duidelijk:

Leven vanuit ‘Mini-me’ zorgt ervoor dat je nooit durft te stralen en te schitteren en jouw plekje niet gaat innemen zoals God het heeft bedoeld.

Onlangs verwoordde iemand dat heel mooi:
“Klein denken is symbolisch gezien als de ‘Parel in de oester’ blijft zitten en eigenlijk weigert om er uit te komen zodat jouw Maker een prachtige parelketting van jouw maakt.”

Hoe kan dit ontstaan?

Doordat anderen negatieve woorden over jouw uitspreken, in combinatie met het feit dat jij zelf die woorden als waarheid hebt aangenomen.

Besef je wat dit betekent? Het zijn dus in feite jouw eigen gedachten en overtuigingen waar je mee aan de slag moet gaan. Het draait allemaal om bewustwording van jezelf!

Maar ik snap het wel uit eigen levenservaring:

Als je niet weet hoe je dat moet doen, kun je het ook niet zo makkelijk veranderen.

  • Wil je graag jezelf zijn?
  • Wil je graag af van die negatieve gedachten?
  • Wil je graag meer vreugde in je leven?
  • Wil je meer weten over hoe je brein werkt?

Tip voor nu:

Schrijf elke dag eens vijf dingen op waar je dankbaar voor bent. Gaat niet om de grote dingen maar juist ook de kleine dingen zodat je alles meer gaat waarderen en tevreden wordt met wat je allemaal al hebt en vaak niet meer ziet. Het is gewoon geworden. Dankbaarheid geeft positieve gedachten, doe het maar. Je zult zien als je het trouw elke dag doet, je het steeds meer op gaat vallen.


Voel je welkom in mijn coachpraktijk. En zet die stap voor het Goud in jezelf. De keuze is aan jou want de enige die zichzelf kan veranderen ben jij. Met goede begeleiding en met de juiste handvatten en inzichten.

Ik help jongvolwassenen die innerlijke problemen hebben, vaak onbewust, om weer emotioneel gezond te worden.

Ik ben aangesloten bij TotalBalance, een mooi landelijk netwerk van Christen coaches die allemaal hun eigen specialisme hebben ontwikkeld. Daarnaast heb ik mijn Certificaat “Update je brein” gehaald, gecrediteerd bij Brain Balance opleidingen te Rotterdam.

www.jouwlevendoetertoe.nl